"Кюве дьо Норд" и "Кюве дьо Сюд" - новите вина на "Магура"

Интересни и завладяващи.

От април месец на пазара са новите вина на изба „Магура“- Кюве дьо сюд и Кюве дьо Норд.  Всеки от купажите  е уникален и подчертава най-добрите характеристики на сортовете. Вината са с модерно звучене, носещи неповторим регионален характер и са произведени с минимална технологична намеса.

Кюве дьо норд  е отлежало в бъчви от старопланински дъб. Със светложълтия си цвят и зелени нюанси, виното съчетава качествата на сортовете Шардоне и Савиньон блан. С аромат на грейпфрут, лайм, аспарагус и зряла ябълка, то има приятна свежест и дълъг послевкус на тропически плодове.  Подхожда към салати , леки рибни ордьоври и деликатеси.

Кюве дьо сюд - виното съчетава по неповторим начин класическите сортове Каберне совиньон и Мерло. Произведено при минимална технологична намеса, то има искрящ рубинен цвят и аромати на зряла череша, вишна , боровинка и ванилия. Подхожда към меки сирена , ястия, дивеч, пушени меса и скара. Виното е отлежало в бъчви от старопланински дъб.

Вината може да намерите във фирмените ни магазини в София, Видин и Белоградчик.

Знаменити оперни спектакли оживяват сред Белоградчишките скали и пещера Магура

Август месец Белоградчик става оперната столица на България. Софийската опера и балет ще изнесе няколко спектакъла в историческата крепост „Калето" и в пещерата „Магура. 

На 5 и 6 август посетителите ще видят „Тоска", на 6 август – и „Турандот". На 7 и 8 в двора на крепостта ще бъде представено „Лебедово езеро".

Паралелно със спектаклите в двора на крепостта, за първи път ще се реализира и още един необикновен проект в пещерата Магура – пърформанс „ВАГНЕР МАГУРА: Богове, Великани, Джуджета и Валкюри”. В него, игралните места на действие са три: първата част – на входа на пещерата, втората – в концертната зала на пещерата, в която зрителите едновременно ще имат възможност да се насладят на праисторическите рисунки по скалните стени, но и на различни сцени-картини от опери на Вагнер като фрагмент от „пещерата на Венера” например, изпълнение на живо на Хор на пилигримите и др.

Третата част, която е и финалът на пърформънса, ще завърши с „Ездата на валкюрите”, разигравана на изхода на пещерата, като в края на сцената самите валкюри ще поднасят на зрителите напитки, подбрани от колекцията на изба „Магура“.

Гостуването на операта в Белоградчик е идея на директора на културния институт акад. Пламен Карталов. Домакин на проявата е община  на Белоградчик, като амбицията е всяка година да се организира фестивал на оперното пеене.

Дегустации на вината на изба "Магура" във Варна 7-10.07.2016

      От 7 до 10 юли  може да дегустирате вината на изба „Магура“ във Морската градина на Варна, както и да закупите от тях  на цени  на производител. Винарската изба  ще се включи във  фестивала  на  виното  и туризма  ВИНОТУР-2016 Варна. Изложението е открито за посетители от 7 до 10 юли включително. На всеки щанд се правят безплатни дегустации с работно време от 17 до 23 часа.
     ВИНОТУР е шанс всеки ценител и любител на истинските прекрасни български вина да ги дегустира, да им се наслади и да купи най-доброто от производителите.

Приз за Винарска изба "Магура" от световния винен конкурс "Декантер" - Лондон 2015

"Шираз х Каберне Фран" , реколта 2012 се открои сред хилядите вина , изпратени от цял свят и беше удостоено  с бронзов медал от журито, състоящо се от топ сомелиери и винени експерти. За трети път вината на "Магура" получиха признание от най-престижният конкурс за вино и спиртни напитки в света - Decanter World Wine Awards.

Антоан Николов: „Изба „Магура“ ще изненада с нова серия вино от висок клас“

"Всяка година осъвременяваме своите продукти и предлагаме на почитателите нови изненади. До лятото предстои да бъдат пуснати нова серия бяло и червено купажно вино от най-висок клас. Вината са модерни,с  елегантен вкус и надявам да се приемат добре на пазара" -  Антоан Николов, в интервю за в."Конкурент"