Почти няма добра винарна в страната ни, която да не предлага в селекцията си „Пино Ноар“. Капризното вино, чиято родина е областта Шампан, е сред най-новите предложения на изба „Магура“. Реколта 2009 г., червеният еликсир на винарската изба е с рубинен цвят и аромат на вишни и череши. „Пино Ноар“ според специалистите е най-добре да се комбинира с различни сирена като жълтите и меки френски или пък с традиционния български кашкавал. Ементал, синьо сирене, гауда, бри и пармезан пък са идеална добавка към специфичния вкус на виното. Екзотичните ястия от дивеч също подхождат изключително добре на характера на винения сорт.

Розето, което „Магура“ пуска на пазара от сорта „Пино Ноар“, е изключително сполучливо, отбелязват специалисти винари. От избата издадоха, че причината за отличния вкус на напитката е в технологията на отлежаване. Френският сорт, който има над хиляда разновидности по света, изисква изключително прецизна обработка и не рядко изненадва енолозите с игривия си и непредсказуем процес на ферментация. Именно затова розето от „Пино Ноар“ е лукс, който само професионалистите във винения бранш си позволяват, пишат френски издания. В „Магура“ „Пино Ноар розе“ 2009 г. отлежава в български и френски бъчви, което е и една от причините за отличния му вкус. В скоро време „Магура“ планира на пазара да се появи и естествено пенливо вино от „Пино Ноар розе“, като за целта в пещерната галерия, която притежава винарската изба, от една година отлежава лимитирано количество от виното. 

Добрата бутилка „Пино Ноар“ е старата бутилка „Пино Ноар“, казват немските винари. Ако сте почитател на изисканите питиета и сте сред многото, които са на път да превърнат дома си в минивинарна, не пропускайте да добавите в селекцията си новите предложения на „Магура“. Те със сигурност няма да ви разочароват.