Международно признание за ракия "Магурска теменуга"

Ракията  „Магурска теменуга“ спечели сребърен медал от международния конкурс Spirits Selection by Concours  Mondial de Bruxelles, провел се тази година  в Пловдив . В конкурса се състезаваха 50 държави , а мострите бяха оценявани от 70 експерти от цял свят.

Sertifikat Merlo.jpg
Sertifikat sira.jpg
Sertifikat Vr misket.jpg

Пътуване назад във времето с Винарна "Магура"

Есента е време за вино, а виното носи духа на приключенията и опиянението.

Какво по-добро приключение може да бъде едно пътуване назад във времето с парен влак по теснолинейка сред красивата природа и чаша омайно вино.

В началото на златната есен виното от Винарска изба „ Магура“ стана част от това невероятно пътешествие в миналото с действащия възстановен музеен влак с парен локомотив тип 607 на БДЖ. Първите локомотиви от тази серия са произведени в Германия и доставени през 1939г. По теснолинейния маршрут от гара Септември до гара Велинград гостите на влакчето от миналото се насладиха на вълнуващото потракване на колелата с чаша червено вино Гъмза и бяло Ризлинг от избата. Опиянението от превъзходното вино и сменящите се красиви гледки на планината очароваха гостите и оставиха незабравим спомен.

По пътя на връщане естественото пенливо вино произведено в прилепната галерия на пещера Магура поддържаше духа на миналото със своите гъделичкащи небцето мехурчета и деликатен вкус.

Наздраве и от нас, които бяхме там и опитахме цялата тази магия от вино и пътешествие. Трак- трак ……..

DSC_3.jpg
DSC_5.JPG
DSC_25.jpg

Белоградчик става за втори път оперна столица на България

По време на летния оперен фестивал Винарска изба „Магура“  ще предложи лимитирана серия бяло и червено вино „ОПЕРА НА ВЪРХОВЕТЕ“

 

Пет оперни и четири балетни спектакъла , както и пещерната импресия„ВАГНЕР МАГУРА: Богове, Великани, Джуджета и Валкюри” ще изнесе Софийската опера и балет в периода 21юли 5 август в историческата крепост „Калето“ и в пещерата „Магура“.

Паралелно със спектаклите в двора на крепостта, за втори  път ще се реализира и още един необикновен проект в пещерата Магура – пърформанс „ВАГНЕР МАГУРА: Богове, Великани, Джуджета и Валкюри”. В него, игралните места на действие са три: първата част – на входа на пещерата, втората – в концертната зала на пещерата, в която зрителите едновременно ще имат възможност да се насладят на праисторическите рисунки по скалните стени, но и на различни сцени-картини от опери на Вагнер като фрагмент от „пещерата на Венера” например, изпълнение на живо на Хор на пилигримите и др.

Третата част, която е и финалът на пърформънса, ще завърши с „Ездата на валкюрите”, разигравана на изхода на пещерата. След края на представлението зрителите ще дегустират вина на изба „Магура“